Projecte KA201 “S.O.S.: Equity”

sosERASMUS+ KA2

Supporting Opportunity in Schools (S.O.S.): Promoting Educational Equity

 L’institut El Calamot participa en un projecte europeu Erasmus+ per la millora de l’equitat en l’educació, el seu foment i la seva avaluació.

Aquest projecte d’innovació, amb una durada prevista de 2 anys (2017-2018 i 2018-2019), està subvencionat amb fons europeus i el conformen 9 institucions de diferents països. Juntament amb El Calamot, hi participen uns altres 2 organismes catalans, 2 italians, 2 romanesos, 1 gal·lès i 1 belga.

Es contemplen 4 trobades internacionals (1 a Itàlia, 1 a Gal.les, 1 a Romania i 1 a Bèlgica) d’una durada de 3-4 dies cadascuna i una activitat formativa a Barcelona d’una durada de 5-6 dies. Representants de cada entitat porten a terme sessions de treball diàries i visites a centres educatius a cadascuna de les trobades internacionals i a l’activitat formativa a Barcelona. Les sessions de treball es desenvolupen en petits i/o grans grups per la creació de sistemes d’innovació educativa que garanteixin l’equitat a l’ensenyament a nivell europeu.

Un dels productes intel·lectuals d’aquest projecte és l’enregistrament de bones pràctiques vinculades amb l’equitat educativa. La finalitat és exportar aquestes dinàmiques a centres de perfils semblants que estiguin interessats en implantar-les i, en conseqüència, millorar l’equitat als seus ensenyaments. El Calamot ha portat a terme l’enregistrament de dues de les seves bones pràctiques vinculades amb el desenvolupament personal i social (en el cas del “Coaching Educatiu”) i la inclusió (en el cas del “Pla de l’Esport”). A aquest apartat web hi trobareu els vincles.

Engeguem aquest repte amb il·lusió, compromís i l’objectiu de seguir millorant l’educació dels nostres nens.

Equity Newsletter:

erasmus-equity-newsletter-3-cat
erasmus-equity-newsletter-2-cat
erasmus_equity_newsletter-1-cat

 

 

Visita a El Calamot de representants d’entitats europees KA2: